Pijnbehandeling / TENS

Samenwerking pijnpoli voor TENS

Sinds een aantal jaar werken wij nauw samen met de pijnpoli van het Atrium Ziekenhuis. De multidisciplinaire samenwerking bevordert de kwaliteit van behandelen. Binnen de behandeling stellen wij het Tens apparaat af. In uw thuissituatie kunt u de Tens op proef uitproberen. Indien de pijn voldoende vermindert door gebruik van de Tens, zullen wij voor u een eigen apparaat aanvragen bij de leverancier en ziektekostenverzekeraar. Onder uw aanvullende verzekering worden de kosten volledig vergoed.
Wij analyseren en behandelen de beperkingen in het bewegingsapparaat. Ook worden oefenprogramma´s opgesteld om na operatieve ingrepen de belastbaarheid weer op te bouwen en instabiliteit in de wervelkolom op te trainen.

TENS
TENS betekent Transcutane Elektrische Nerve (zenuw) Stimulatie. Deze stroomvorm geeft zonder bijwerkingen behandeling aan zowel acute als chronische pijn. Het apparaat is klein en kan makkelijk in het dagelijks leven worden meegenomen in een jaszak of aan de broeksriem. Aan het apparaatje is een kabel gekoppeld waaraan op het uiteinde 2 elektroden zijn bevestigd. Deze elektroden lijken op pleisters en worden op de huid geplakt. Middels stroomstrootjes wordt uiteindelijk de pijn beïnvloed. Het reduceren van de pijn komt tot stand doordat de stroomstootjes beter worden waargenomen dan de pijnprikkels. U kunt dit vergelijken met het wrijven over de huid als u pijn heeft door bijvoorbeeld stoten. Echter de tens werkt effectiever dan het wrijven.
Tens wordt meerdere malen per dag gebruikt (2-4 maal) met een duur van 30 – 60 minuten per keer. Ook kan het gecombineerd worden met andere behandelvormen en gebruik van geneesmiddelen.

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Neem contact met ons op