Uw Verzekering

Met welke verzerkering kunt u bij ons terecht?

Wij worden erkend door alle zorgverzekeraars.

Hoe wordt uw behandeling betaald?

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Sinds 2006 is er voor een fysiotherapeutische behandeling geen verwijzing van een arts meer nodig. U kunt zich dus gewoon aanmelden. Om te weten of uw verzekering fysiotherapie vergoedt, is het verstandig uw polis goed door te lezen of om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Bij twijfel kunt u ons ook altijd even bellen en kijken wij voor u.

Onze ervaring met de directe toegankelijkheid is buitengewoon positief. Natuurlijk blijven behandelingen na verwijzing door een arts altijd mogelijk.

Onderstaande tarieven gelden op het moment dat de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoedt. Indien u niet verzekerd bent, dient u de behandeling direct en contact te betalen bij ons de praktijk. U kunt bij ons helaas niet pinnen.

Movero Vita- Tarievenoverzicht

Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht. In overleg met het secretariaat of uw behandelend fysiotherapeut kan bij ziekte of onvoorziene omstandigheden van deze regel worden afgeweken.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Vanaf 1 januari 2006 heeft u géén verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Dit geldt niet voor chronische aandoeningen (zie: Chronische lijst Borst 2012). Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer direct kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt!

Wat betekent dit concreet?

Veel mensen denken dat ze vanaf 1 januari 2012 de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen. In de meeste gevallen verandert er echter niets en worden behandelingen door uw aanvullende zorgverzekering vergoed. De meeste mensen hebben bovenop de verplichte basisverzekering een aanvullende zorgverzekering. Behandelingen bij de fysiotherapeut worden in de meeste gevallen door die aanvullende verzekering vergoed. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed verschilt echter wel per pakket en zorgverzekeraar! Het nieuwe kabinetsbeleid heeft hier geen invloed op. Heeft u dus een incidentele klacht en een aanvullende zorgverzekering, dan verandert er niets en kunt u voor uw klachten gewoon gebruik maken van fysiotherapeutische zorg.