Oncologie

Movero Vita heeft zich gespecialiseerd in oncologische fysiotherapie.

Dit stukje fysiotherapie richt zich op de behandeling van patiënten met kanker. Eén op de drie mensen in Nederland krijgt ooit kanker. Gelukkig is kanker steeds beter te genezen en blijven mensen langer in leven. Het hebben van kanker heeft een enorme impact op uw leven. De ziekte en de behandelingen veroorzaken klachten en bijwerkingen. Daarnaast heeft het ook sociale gevolgen en heeft het een impact op het emotionele welbevinden van u en uw omgeving. Kanker kan u volledig uit balans brengen.

WAAROM EEN SPECIALIST?
Veel oncologiepatiënten hebben bewegingsproblemen als gevolg van kanker. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de ziekte zelf of van de behandeling (o.a. operaties, bestralingen, chemotherapie en hormoonbehandelingen). Oncologiepatiënten kunnen lokale fysieke problemen hebben, zoals stug littekenweefsel, verminderde spierkracht, vochtophoping (oedeem) en pijn.
Ook hebben oncologiepatiënten vaak last van algemene problemen, zoals vermoeidheid, verminderde conditie en een verminderde zelfredzaamheid. Daarnaast hebben gezonde weefsels, waaronder spieren en gewrichten, het zwaar te verduren van alle behandelingen.

WAAROM MOVERO VITA?
Wij zijn er om u te helpen in deze nieuwe situatie en pakken eventuele gevolgen van de ziekte en de behandelingen samen met u aan.
Bij ons werken fysiotherapeuten die extra scholing hebben gedaan op het gebied van oncologie. Zij beschikking over specialistische kennis over oncologische aandoeningen en kunnen u adviseren, begeleiden en behandelen tijdens de verschillende fasen van kanker:

  • U ondergaat nog medische behandelingen (chemo, bestralingen of immuuntherapie).
  • U ondergaat geen medische behandelingen meer, maar het is tijd om uw vaardigheden terug te winnen en te herstellen.
  • Uw ziekte kan niet worden genezen, maar is wel onder controle gebracht. Wij helpen u om zo lang mogelijk nog een actief leven te leiden.
  • U gaat uw laatste levensfase in. We helpen u ook in deze fase om u zo veel mogelijk te ondersteunen in comfort en het verminderen van eventuele pijn en angst.

Wij werken nauw samen met andere zorgverleners en specialisten in de regio. U bent uniek en daarom kiezen wij samen met u voor een behandelplan dat persoonlijk is afgestemd op u. We zijn betrokken, persoonlijk en gaan met u aan de slag om u op elk vlak een passende behandeling of begeleiding aan te bieden.

Movero Vita is uw specialist voor oncologisch revalidatie!

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Neem contact met ons op