Neurorevalidatie

Movero Vita is gespecialiseerd in neurorevalidatie

Movero Vita heeft zich gespecialiseerd in neurorevalidatie. Neurorevalidatie is revalidatie voor neurologische aandoeningen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Parkinson
  • Herseninfarct/-bloeding
  • Multiple Sclerose (MS)
  • Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS)
  • Hersentrauma
  • Hersentumoren
  • Dementie of Alzheimer
  • Dwarslaesie

Een neurologische aandoening heeft vele gevolgen die u en het leven van de mensen om u heen ernstig kunnen beïnvloeden. Mensen met een neurologische aandoening kunnen verscheidene klachten hebben zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, krachts- en conditieverlies, evenwichts- en coördinatiestoornissen, spierverkortingen en ga zo maar door. Naast deze lichamelijke klachten worden er vaak ook proberen ervaren op het gebied van bijvoorbeeld spraak, geheugen, concentratie en kan bijvoorbeeld ook het gedrag zijn veranderd of wordt er anders gereageerd qua emotie.

Kortom, neurologische aandoeningen zijn complex en hebben een specialistische aanpak nodig. Bij Movero Vita werken fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in deze problematiek.

Hoe ziet de behandeling bij neurologische revalidatie eruit?
Allereerst wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerde fysiotherapeut. Wij hebben daarom specialisten in huis die u het beste kunnen helpen tijdens dit revalidatieproces.

Wij plannen met u een eerste afspraak in (intake) en daarin vindt een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek plaats. Middels aanvullende uitgebreide testen brengen we uw situatie in kaart, bespreken we de doelen die we samen gaan bereiken en stellen we samen een behandelplan op.

Daarnaast wordt er direct gekeken of er andere disciplines nodig zijn om het optimale resultaat te bereiken en staan we in nauw contact met artsen, specialisten en andere zorgverleners.

Het doel van neurologische revalidatie verschilt per patiënt. De doelen zijn vooral gericht op mogelijk herstel en om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren binnen de maatschappij en het dagelijks leven. Daarbij is het ook ons doel om voor onze patiënten zelfstandigheid in de woonsituatie te creëren of behouden. Indien nodig komen wij dan ook bij u aan huis en bieden wij therapie aan in uw eigen omgeving.

Movero Vita is uw specialist voor neurorevalidatie!

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Neem contact met ons op