MANUELE THERAPIE

Rug- en nekklachten zijn de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat in Nederland. Manuele therapie richt zich voornamelijk op klachten en stoornissen aan de wervelkolom en alle gebieden die hiermee gemoeid zijn. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in dit specifieke gebied en net wat extra ‘manuele’ technieken heeft om u verder te helpen.

Een manueel therapeut behandelt patiënten die klachten hebben aan de wervelkolom of de gewrichten in de armen en benen. Door te observeren hoe de gewrichten bewegen, kan de manueel therapeut de behandeling op uw wensen afstemmen. Zo zorgt hij ervoor dat uw gewrichten weer beter werken, soepeler worden en de pijn afneemt.

Wanneer kiest u voor een manueel therapeut?

Sommige klachten kunnen door verschillende therapeuten worden behandeld. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome kunnen leiden. Binnen onze praktijk werken wij daarom nauw samen met elkaar en kan het zijn dat uw klacht(en) door verschillende therapeuten worden behandeld. Zo zorgen wij ervoor dat u de meest efficiënte behandeling krijgt.

VOOR WELKE KLACHTEN IS MANUELE THERAPIE BEDOELD?

  • Hoofd- en nekpijn;
  • bepaalde vormen van duizeligheid;
  • nek-en schouderklachten die doortrekken tot in de armen;
  • rugklachten hoog in de rug met rib en borstpijn;
  • lage rug en heupklachten evt. met uitstraling in de benen;
  • steeds terugkomende klachten aan de ledematen, zoals enkel-, knie-, elleboog- en polsklachten.

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Neem contact met ons op