Hersenproblematiek

Movero Vita is gespecialiseerd in hersenproblematiek.

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een centraal neurologische aandoening (CNA). Een centraal neurologisch aandoening is een aandoening van het centraal zenuwstelsel. Denkt u bijvoorbeeld aan een CVA (hersenbloeding of beroerte), een herseninfarct of centraal hersenletsel na een trauma. Bij Movero Vita werkt u aan het herstel van de lichamelijke gevolgen van hersenletsel. We zijn erop gericht om samen met u ervoor te zorgen dat het dagelijks functioneren zo optimaal mogelijk verloopt. We leren u gebruik te maken van uw mogelijkheden en om te gaan met uw beperkingen. Bij ons krijgt u een gedegen onderzoek en behandeling.  U mag van ons ook verwachten dat wij u en uw familie goed adviseren tijdens dit proces. Als het nodig is komt onze fysiotherapeut bij u aan huis. Als het kan komt u naar de praktijk. Deze is niet alleen rolstoeltoegankelijk, maar beschikt ook over een uitgebreide oefenruimte waar we effectief aan uw herstel werken.

De behandeling
Tijdens de eerste afspraak zal de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met u voeren en u grondig onderzoeken middels een lichamelijk onderzoek en aanvullende testen. Op basis van de uitkomsten en verkregen informatie vragen wij ook aan u wat u graag wilt bereiken. Dit bespreken we met u. Tevens bespreken we ook met u het te verwachten herstel. Het is mogelijk dat er blijvende schade is in uw hersenen waardoor problemen (voor een gedeelte) kunnen blijven bestaan. De behandeling zal zich bijvoorbeeld richten op:

 • Het verbeteren van kracht- en coördinatie in armen en benen
 • Het verbeteren van een verstoorde lichaamsbalans
 • Het opnieuw aanleren en/of verbeteren van dagelijkse activiteiten zoals opstaan uit uw bed of stoel, (trap)lopen en zelfs fietsen
 • Het verbeteren van uw looppatroon met of zonder loophulpmiddel
 • Advies voor eventuele aanpassing in uw schoen of een orthese
 • Het verbeteren van uw uithoudingsvermogen
 • Verbeteren van de functie van uw hand(en)
 • Het leren omgaan met de gevolgen van een beroerte en advies geven over uw aangedane zijde
 • Uitleg geven over pijn, hoe u deze kunt voorkomen/laten afnemen of u technieken aanleren om ermee om te gaan
 • Leren omgaan met de vermoeidheid
 • Het ondersteunen van een gezondere leefstijl
 • We houden u in de chronische fase nauw in de gaten, monitoren middels testen uw fysieke capaciteiten en zijn er tijdig bij als het misschien na een tijd iets minder goed met u gaat
 • Daarnaast richten we ons ook op uw mantelzorger of (thuis)zorgmedewerkers over uw problematiek en educeren of ondersteunen wij ze waar nodig, zodat u zo goed mogelijk begeleidt/ondersteund kan worden.

WAAROM EEN SPECIALIST VAN MOVERO VITA?
Binnen ons centrum zijn er therapeuten die zich hebben gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van hersenproblematiek. Het is belangrijk dat u wordt behandeld door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Deze heeft namelijk extra scholing gehad en heeft ervaring met het behandelen van mensen die een beroerte hebben gehad. U krijgt daarom als patiënt (familie en/of zorg) advies, informatie, behandeling en begeleiding op maat.

Wij hebben een nauwe samenwerking met uw huisarts en specialisten in de regio zoals het Zuyderland ziekenhuis en revalidatiekliniek Adelante. Deze samenwerkingsverbanden maken een optimale behandeling na uw CVA (beroerte) mogelijk.

Wij zijn goed op de hoogte van alle factoren die het beloop en uw herstel kunnen voorspellen en beïnvloeden. Wij kunnen u adequate informatie geven over uw aandoening en het te verwachten beloop. We adviseren u ook in eventuele hulpmiddelen, aanvullende zorg en ondersteunen uw partner, mantelzorger en andere zorgverleners. U weet bij ons direct wat u mag verwachten en werken samen met u, middels een persoonlijk behandelplan, aan uw herstel.

Movero Vita is uw specialist na een beroerte!

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Neem contact met ons op