GERIATRISCHE FYSIOTHERAPIE

Movero Vita is gespecialiseerd in geriatrische fysiotherapie

Ouder worden komt vaker met gebreken. We willen allemaal het liefst met zo min mogelijk lichamelijke problemen oud worden. De geriatriefysiotherapeut kan u helpen tijdens het ouderdomsproces en gaat gericht met u aan de slag gaan om uw kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden.

WAAROM EEN SPECIALIST?
De geriatrische fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd op gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door ‘het ouder worden’. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook andere kwetsbare groepen. Het gaat voornamelijk om mensen die vanwege een ziekte/aandoening (vervroegd) last ondervinden van ouderdomsverschijnselen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan dementie, alzheimer of na een beroerte/CVA. Er kan sprake zijn van complexe gezondheidsproblemen.

WAAROM MOVERO VITA?
Onze geriatriefysiotherapeut gaat samen met u op zoek naar een manier om uw lichamelijke mobiliteit te verbeteren en te behouden. Na een kennismaking en een gedegen onderzoek maakt onze therapeut samen met u een behandelplan op maat.
Naast behandelen, adviseert en begeleidt de geriatriefysiotherapeut ook gezinsleden en/of mantelzorgers van de patiënt. Zo is iedereen in de omgeving op de hoogte en scheppen we duidelijkheid over de juiste verwachtingen van het ziektebeeld, de behandeling en eventuele ontwikkelingen in de toekomst. Ook vindt er eventueel overleg plaats met een team van zorgverleners zoals de arts, ergotherapeut en/of logopedist.
De therapie bestaat vaak uit oefentherapie en wordt gericht op (dagelijkse) handelingen waarin u problemen ondervindt. Deze vorm van therapie kan bij u thuis, het verpleeg- of verzorghuis of in onze praktijk gegeven worden.

Movero Vita is uw specialist voor geriatrische fysiotherapie!

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Neem contact met ons op