Claudicatio intermittens

Movero Vita is gespecialiseerd in fysiotherapie bij claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens wordt ook wel perifeer arterieel vaatlijden of in de volksmond ‘etalagebenen’ genoemd. Er is sprake van doorbloedingsproblemen als gevolg van slagaderverkalking (atherosclerose) in de slagaders die naar de benen gaan. Bij inspanning ontstaat er een tekort aan bloed en dus zuurstof, waardoor er een krampachtige pijn of zelfs een doof gevoel in de benen kan ontstaan bij inspanning. De pijn wordt meestal gevoeld in de kuiten, maar kan ook in de bovenbenen of bilspieren optreden. In rust hebben de spieren meestal nog voldoende bloed en zuurstof en worden er geen klachten ervaren. Na inspanning zullen de klachten na rust weer verdwijnen. Deze klachten kunnen uw dagelijkse activiteiten enorm beïnvloeden.

WAAROM EEN SPECIALIST VAN MOVERO VITA?
De behandeling voor claudicatio is alleen mogelijk bij een gespecialiseerde Chronisch ZorgNet therapeut, die aangesloten is bij ClaudicatioNet. De therapie bestaat uit een traject gesuperviseerde looptherapie met leefstijlbegeleiding. Het is een intensief traject van een jaar.

Het doel is om uw loopafstand te vergroten, gerelateerde gezondheidsrisico’s te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. We houden hierbij ook rekening met eventuele andere beperkingen en/of ziektes/aandoeningen die er bij u aanwezig zijn.

Wij zijn goed op de hoogte van alle factoren die het beloop en uw herstel kunnen voorspellen en beïnvloeden. Wij kunnen u adequate informatie geven over uw aandoening en het te verwachten beloop. Wij bekijken samen met u hoe u tot een beter punt kunt komen en vooral hoe u het daarna zelf onder controle kunt houden. Wij zorgen er samen met u voor dat u op een prettige manier aan u herstel kunt werken.

Movero Vita is uw specialist bij claudicatio!

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Neem contact met ons op