Revalidatie

Heeft u al gedurende langere tijd lichamelijke en/of geestelijke klachten? Heeft u al verschillende behandelingen gehad zonder resultaat?
U wordt beperkt in uw dagelijkse handelingen thuis en/of op uw werk vanwege pijn-, psychische- en/of lichamelijke klachten en u bent zoek naar een oplossing?
Bij Movero Vita krijgt u een revalidatieprogramma op maat, toegespitst op u!
Wij werken samen met het UWV.

Deze aanpak biedt voor u een oplossing voor het leven, zodat u weer kan beginnen met uw leven!

 

Orthopedische Revalidatie

Deze revalidatie/fysiotherapie is bedoeld voor mensen die geopereerd zijn. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe knie of nieuwe heup (prothese), een gebroken enkel of pols/arm of na langdurige ziekte.

Movero Vita is gespecialiseerd in orthopedische revalidatie na een trauma/blessure, operatie of ziekte.

Onze multidisciplinaire samenstelling zorgt ervoor dat u de meest optimale behandeling en het best passende nazorg- en revalidatietraject krijgt.

U kunt rekenen op de beste revalidatie van de regio. Niet voor niets verwijzen orthopeden en huisartsen uit de regio (Nederland en Duitsland) patiënten vaak door naar Movero Vita.

Wij hebben ons gespecialiseerd in orthopedische revalidatie maken met u samen een persoonlijk behandelplan afgestemd op uw wensen en doelen.
Ook voor de operatie bieden wij u ruime mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u daarna optimaal zult herstellen.

Better in, is better Out!

m15

Schouderrevalidatie

Movero Vita is gespecialiseerd in schouderproblematiek.

Schouderklachten zijn veel voorkomende klachten en staan zelfs in de top 3 van aandoeningen van het bewegingsapparaat. Ze kunnen u behoorlijk beperken in uw dagelijkse activiteiten, werk en/of (top)sport en worden vaak onderschat. Ruim 40% van alle schouderpatiënten in Nederland hebben na 1 jaar nog steeds heftige klachten.

Waarom een specialist?

Schouderklachten kunnen hardnekkig zijn, lang aanhouden en vaak terugkomen in dezelfde schouder of aan de andere zijde. De schouder is een complex gewricht en het stellen van een juiste diagnose vraagt meer dan gemiddelde kennis over de schouder. Juist wegens het chronische karakter (40% van alle schouderpatiënten hebben na 1 jaar nog steeds last) is het stellen van een juiste diagnose en behandelplan van groot belang. Een schouderspecialist heeft meer kennis in huis en kan u beter informeren over alle problematiek, gevolgen en leefregels die horen bij uw specifieke schouderklacht.

Waarom Movero Vita?

Binnen ons centrum zijn er therapeuten die zich hebben gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van schouderklachten. Ook als u moet revalideren na een trauma of operatie aan uw schouder bent u bij ons aan het goede adres.
Onze samenwerkingsverbanden met verschillende orthopeden uit de regio (Nederland en Duitsland) maken een optimale behandeling van uw schouderklacht mogelijk.
Wij kunnen u adequate informatie geven over het te verwachten beloop en voor het nemen van de juiste beslissingen omtrent uw schouderklacht. Wij zijn goed op de hoogte van alle factoren die het beloop en dus uw herstel voorspellen en beïnvloeden.
U weet bij ons direct wat u mag verwachten en werken samen met u, middels een persoonlijke behandelplan aan uw herstel!

Movero Vita, Specialist in schouderklachten en meer!

m5m2

Knierevalidatie

Deze revalidatie is bedoeld voor mensen met kort- en/of langdurige knieklachten of na bijvoorbeeld een operatie aan de knie.

Bij Movero Vita zijn meerdere fysiotherapeuten werkzaam die gespecialiseerd zijn in revalidatie van diverse knieletsel.

U kunt bij ons terecht met de volgende klachten:

• Acute- dan wel overbelastingsletsels door sport.
• Na operatie aan de knie zoals meniscus- en of bandletseloperaties.
• Bij een knieprothese.
• Na een kruisbandoperatie.
• Slijtage van de knie of andere kraakbeenproblematiek.

Maar ook bij minder vaak voorkomende operaties, zoals een stabilisatie van de knieschijf, corrective-osteotomieën en revisies van nieuwe knieën en nieuwe kruisbanden hebben wij inmiddels ruimschoots ervaring.

m15

Sportrevalidatie

Hebt u een blessure opgelopen tijdens het sporten en wilt u uw sportbeoefening zo snel mogelijk weer hervatten? Hebt u op een andere manier een blessure opgelopen waardoor u op dit moment niet in staat bent uw sportbeoefening te hervatten? In beide gevallen kan sportfysiotherapie uitkomst bieden.

Binnen onze praktijk maken wij gebruik van de methode Physical Rehabilitation Trainer® (PRT). Dit is een methode die zich richt op problemen van het bewegingsapparaat. Deze problemen worden veelal veroorzaakt door een verminderde belastbaarheid van bepaalde structuren of systemen. Denk hierbij aan het hart- longsysteem, skelet, pezen, spieren en het immuunsysteem. Middels de PRT methode wordt er op een actieve manier gewerkt aan het herstel van deze belastbaarheid welke uiteindelijk moet leiden tot functioneel herstel. Oefening en training staan hierbij centraal.

Een belangrijk specialisme bij Movero Vita is Sportrevalidatie volgens de PRT methode. Hierbij wordt de PRT methode ingezet bij sport gerelateerde klachten of blessures. De sport-specifieke eigenschappen bepalen hierbij de middelen en doelstellingen. Zo wordt er aan de hand van een analyse bepaald op welke wijze de conditionele eigenschappen (kracht, snelheid, uithoudingsvermogen,coördinatie en lenigheid) een rol spelen binnen de sport-specifieke belasting.

De uitkomst hiervan vormt een leidraad voor een adequaat revalidatieprogramma.
Deze behandelmethode kan op ieder niveau toegepast worden. Zowel voor de recreatieve als professionele sporter.

Om maximaal te kunnen presteren, vragen topsporters het uiterste van hun lichaam. Voor een dergelijke prestatie is een optimale voorbereiding noodzakelijk. Het juiste middel hiervoor is een gestructureerde en doelgerichte trainingsplanning. Topsport vergt een zeer hoge mate van belasting en maakt het lichaam blessuregevoelig. Naast talent en discipline (sporter) zijn deskundige begeleiding en goede faciliteiten, voorwaarden om het hoogste doel na te kunnen streven.

Movero Vita geeft op een persoonlijke en professionele manier invulling aan deze voorwaarden. Hierbij is er bijzondere aandacht voor zowel jonge getalenteerde (potentiële) topsporters als gevestigde topsporters.

De Physical Rehabilitation Trainer ® is internationaal erkend door de World Association of Rehabilitation Training (WART), en geaccrediteerd door de AASPTT.

m5m2