Movero Fysiek

medische fitness

Aanvullend in onze praktijk is er een gespecialiseerde oefentherapie. Deze therapievorm, past de principes uit de trainingsleer toe binnen de medisch aangewezen preventie, therapie en revalidatie maatregelen. Medische trainingstherapie is geschikt, om een teveel aan beweging te stabiliseren. De bedoeling bij stabiliseren is het doelgericht trainen van de juiste spieren. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht – en spierstelsel structureel toe.

Doel van medische trainingstherapie

Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. Met de medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.

Toepassing van medische trainingstherapie

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. In het belang van het herstel kan er binnen de behandeling gebruik gemaakt worden van medische trainings therapie. De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en trekapparaten. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel. Tevens kan er een oefenprogramma voor thuis opgebouwd worden om de zelfredzaamheid te bevorderen en om een herhaling van klachten te voorkomen.

Deze aanvulling op uw herstel vindt plaats in de oefenruimtes van onze praktijk. Bij deze therapie hanteren wij de volgende visie: “Bewegend Herstellen”. Door middel van medische trainingsprogramma’s streven wij naar een toename wij uw belastbaarheid niveau. Hierdoor kunnen klachten verminderen en wordt
voorkomen dat deze terugkeren.

Niet voor niets kennen wij het spreekwoord: “rust roest”. Oftewel: een gezonde hoeveelheidbelasting is dagelijks nodig om optimaal te kunnen functioneren in uw werk, huishouden, hobby’s en sport.